top of page

BUITEN BEELD

Je kan als vrijwilliger komen meedraaien en een open atelier organiseren. Een atelier is de tijd en de ruimte die gecreëerd wordt om ergens mee bezig te kunnen zijn: schilderen, koken, wandelen, dansen, tuinieren, muziek maken, sporten, fotografie,…  Als er maar goesting in is! We spreken over open ateliers omdat  jongeren kunnen aansluiten door te kijken of mee te doen.

Als je interesse hebt om misschien bij ons aan de slag te gaan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op 0499 522 296, via facebook of info@buiten-beeld.be . We geven je met plezier een extra woordje uitleg. Je kan altijd zelf bepalen hoe vaak je komt en welk engagement je wil opnemen.

VRIJWILLGER WORDEN?

COMPOT

Je kan als vrijwilliger bij ons komen klussen en de moestuin onderhouden, mee verbouwingen doen en gekke ideeën tot werkelijkheid brengen. We organiseren open dagen waarop je kan aansluiten en alles in teken van samenleven staat, we eten gezellig samen en klussen doorheen de dag. 

Je doet je atelier of je activiteit als vrijwilliger vanuit je eigen hier en nu. Dit wil zeggen vanuit je eigen interesse, je eigen passie. Je komt in beweging vanuit wat je zelf wil en dus niet vanuit wat je is opgelegd of vanuit wat je denkt dat goed is voor de ander. Enkel op die manier kunnen de jongeren ook vanuit zichzelf in beweging komen. Je prikkelt ze op die manier. Die prikkel zal er alleen maar zijn als je doet wat je zelf wil doen. Dus niet als je het doet met de bedoeling om de jongere aan het werk te krijgen. - Rizsas “Leerrecht in Rizsas. Institutionele Pedagogie. Praktijk & reflectie. Laurent Thijs, Luc Deneffe & Koen Elsen. Garant. 2014

bottom of page