top of page

Buiten Beeld is een plaats en een tijd waar jongeren kunnen zoeken, afwachten, proeven en experimenteren. Op een spontane manier, zonder oordeel. Het is in die betekenis dat we spreken van “ervaringsgerichte daginvulling”, in de betekenis die zij zelf geven aan die dag. Op Buiten Beeld werken we op een ervaringsgerichte manier en bieden we jongeren een veilige ruimte om (opnieuw) in beweging te komen.


Buiten Beeld gaat door op dinsdag, donderdag en vrijdag. ’s Ochtends komen alle deelnemers van de dag (jongeren, vrijwilligers, begeleiders) samen rond een vuurtje in de tipi, om te bespreken hoe we de dag samen organiseren. We nodigen iedereen uit om zijn of haar goesting te volgen: bezig te zijn met waar hij of zij op dat moment graag mee bezig is. Jongeren kunnen ervoor kiezen om zelf een activiteit aan te vatten, om aan te sluiten bij het aanbod van een vrijwillige medewerker, of om af te wachten wat de dag hen zal brengen.


Een vaste medewerker - die we “vrije begeleider” noemen - begeleidt het daggebeuren. Hij of zij bewaakt het groepsproces doorheen de dag. Deze begeleider organiseert zelf geen aanbod, maar heeft de hele dag de handen en het hoofd vrij om ideeën en initiatieven van jongeren en vrijwillige medewerkers te faciliteren en mee vorm te geven.


Op het einde van de dag komt iedereen opnieuw samen in de ronde om stil te staan bij hoe de dag verlopen is. Elke deelnemer wordt door middel van eenvoudige vragen uitgenodigd om te vertellen hoe hij of zij de dag ervaren heeft.


Buiten Beeld is een initiatief van vzw Stappen en vzw Lejo.

Buiten Beeld is een plek voor jongeren die geen of moeilijk aansluiting ervaren met het reguliere schoolcircuit. Soms is er nood aan een rustpunt tijdens de schoolweek. Soms is iets anders nodig dan school om in beweging te komen. We richten ons op jongeren vanaf 13 jaar.

Informatie voor aanmelders:

Aanmelden kan telefonisch via 0499 522 296.

Je kan een jongere aanmelden voor een maximumperiode van 32 dagen. Dit kan zijn:

  • 16 weken met twee dagen daginvulling

  • 32 weken met één dag daginvulling

Je meldt een jongere aan voor minimaal 6 dagen.

Je kan een jongere aanmelden voor maximaal 2 dagen per week.

Je kan slechts één jongere gelijktijdig inschrijven.

De dagprijs bedraagt 6 €, inclusief een lunch bereid in het kookatelier.

VOOR WIE ?
tipidonker.jpg
bottom of page