top of page
UITGANGSPUNTEN

AUTHENTIEKE BEWEGING

We gaan ervan uit dat wanneer iemand iets doet of onderneemt vanuit zichzelf, dit zeer krachtig is. Wanneer je door iets in beweging komt, stemt dit ook overeen met waar jouw zin, goesting, interesses, energie & talenten, op dat moment naar uitgaan. 

 

Vanuit dit principe ben je welkom om je eigen keuzes te maken in het aanbod die je zelf aanreikt of aanwezig is. 

VERBINDING

En dat in verschillende betekenissen en verhoudingen: met jezelf (gevoelens, interesses, zin naar engagement en verantwoordelijkheid, ….), naar andere aanwezigen en betrokkenen, in relatie tot de groep, in verhouding tot de werking en het aanbod, in relatie tot de buurt, in de samenwerking tussen twee organisaties, in de connectie tot het concept en de visie, ...

ONTMOETING

Het geloof en de ervaring dat iets ontstaat of in beweging komt, wanneer verschillende personen mekaar ontmoeten, zich verbinden tot iets gemeenschappelijks, mekaar iets aanbieden of samenwerken. 

EIGENAARSCHAP & ONDERNEMERSCHAP

Het uitgangspunt om uit te nodigen tot mee(r) eigenaarschap, engagement of verantwoordelijkheid, en gevoelig te zijn aan het initiatief en de zin om iets te ondernemen, klein of groot.

UITDAGING & NIEUWE ERVARINGEN

Het uitgangspunt om iedere betrokkene in het project uit te nodigen tot uitzonderlijke & nieuwe ervaringen, stretching en uitdaging. En dat binnen de voorwaarde dat de veiligheid voor en de integriteit van de persoon gegarandeerd is.

GELIJKWAARDIGHEID

Het geloof in en het streven naar een gelijkwaardige verhouding onder wie samen betrokken is.  In de wijze van uitnodigen tot een betrokkenheid gaat een gelijkwaardigheid uit.

DSC_0427.JPG
DSCF7915.JPG
DSC_8971.jpg

GERICHTHEID OP DE BUURT

 

Een win-win-denken en een gevoeligheid aan wat kunnen we voor mekaar betekenen?’ 

In de ontwikkeling van onze acties en initiatieven blijven we dicht bij de leidvraag ‘wat kunnen we voor mekaar betekenen?’ en de idee van ‘win-win’. In dit houden we vast aan een zekere verhouding van dienst&wederdienst en inzet&return, met oog voor een balans in deze samenwerking. 

RUIMTE VOOR EXPERIMENT

Aandacht voor proces, ervaring en reflectie.

Ruimte en erkenning voor het tempo in ieders proces, het idee ‘gras groeit niet door er aan te trekken’ en aandacht voor de kracht van ‘ervaringen’ waarbij reflectie inzichtverruimend kan werken. De aandacht voor ‘procesgericht benaderen’ houden we ook voorop in de ontplooiing van de initiatieven ten aanzien van de buurt: vertrekken en werken met wat er reeds aanwezig is. 

PROCES
wegwijzers.jpg
bottom of page